---

---
GreekEnglish (United Kingdom)
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ / ΠΑΡΑΛΙΕΣ
A+ R A-

Παραλίες

Παλική

ΒΑΤΣΑ: Στο μικρό πανέμορφο κόλπο Βραχυνάρι όπου υπάρχει σήμερα η εκκλησιά του Αγίου Νικολάου, έχει βεβαιωθεί η ύπαρξη αρχαιότατου ναού του Ποσειδώνα. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου φιλοξενούνται τα θαυμάσιας τέχνης ψηφιδωτά του.

ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΣ: Οδηγηθείτε στο ψηλότερο χωριό της Παλλικής, στα Καμιναράτα και δείτε το παλιό ελαιοτριβείο. Μετά, κατηφορίστε για την εκπληκτική παραλία της Πλατιά Άμμου με τη θέα που σου κόβει την ανάσα. Ετοιμαστείτε όμως να κατεβείτε αρκετά σκαλιά για να φτάσετε στην ακρογιαλιά. Φυσικά, το ανέβασμα είναι κάπως ... ξεθεωτικό!

ΠΕΤΑΝΟΙ: Εκπληκτικής ωραιότητας «άσπρη» παραλία –βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία- με βαθιά και απότομα νερά. Το Ιόνιο πέλαγος ανοίγεται στα «πόδια» σας.

ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ: Η μικρή αυτή πανέμορφη αμμουδιά βρίσκεται κάτω από τα Δαμουλιανάτα και σε απόσταση 5 περίπου χλμ. Αν αγαπάτε την πεζοπορία, δοκιμάστε το κατέβασμα προς στην παραλία. Η διαδρομή είναι θαυμάσια.

ΑΜΙΔΙ: Εκπληκτικής ωραιότητας παραλία στην οποία φθάνετε μόνο με βάρκα από τον Αθέρα ή από τα Ζόλα. Αν δοκιμάσετε να πάτε εκεί, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και κάποιο φαρμακείο.

ΑΘΕΡΑΣ: Κολυμπήστε στο πανέμορφο ακρογιάλι του Αθέρα, φάτε  ψάρι και επισκεφθείτε την γραφική, παραθαλάσσια εκκλησούλα του Αγίου Σπυρίδωνα.

ΛΑΓΚΑΔΑΚΙΑ: Με κατεύθυνση προς τον διατηρητέο σήμερα Φάρο του Γέρο Γόμπου, σταματήστε στην μικρή παραλία στα Λαγκαδάκια και δροσιστείτε στα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου.

ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ: Περιοχή παραθαλάσσια στα δυτικά της Παλλικής όπου μέχρι τους σεισμούς του 1953 παρουσιαζόταν το μοναδικό ανεξήγητο φαινόμενο, βράχος που εξείχε από τη θάλασσα και που βρισκόταν κοντά στη στεριά … μετακινείτο ασταμάτητα προς αυτήν!

ΛΕΠΕΔΑ: Οργανωμένη παραλία νοτιότερα του Ληξουριού που έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία.

ΞΙ: Παραλία οργανωμένη που έχει … κόκκινη άμμο και πεντακάθαρα νερά. Το ιδιόμορφο του τοπίου με τα χαρακτηριστικά πετρώματα είναι βέβαιο πως είναι μοναδικό. Η παραλία αυτή ενώνεται με αυτήν του  ΜΙΑ ΛΑΚΚΟ.
Έρισσος

ΦΩΚΙ: Μικρή παραλιούλα μετά το Φισκάρδο με ελιές σχεδόν μέσα στο κύμα.

ΕΜΠΛΥΣΗ: βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρα γαλαζοπράζινα νερά, λίγο πριν το Φισκάρδο.

ΑΛΑΤΙΕΣ - ΑΓΙΑ ‘ΡΟΥΣΑΛΗ: Στο χωριό Τζαμαρελάτα ο βορινός δρόμος οδηγεί στις Αλατιές, θαυμάσιας ομορφιάς, πάλλευκη, βραχώδη παραλία. Αν πάρετε το δρόμο προς Χαλικερή, θα κολυμπήσετε στην Αγία ‘Ρουσαλή, κολπίσκο με πεντακάθαρα νερά και ερείπια παλαιότατου ναού - παρατηρητηρίου δίπλα από το κύμα. 

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Από τα Κομιτάτα ο δρόμος οδηγεί στην γραφικότατη παραλία της Αγίας Σοφίας. Ελάχιστα σπιτάκια, βότσαλα και απόλυτη μοναξιά σκιαγραφούν το τοπίο. Η παραλία στα δεξιά σας –κατά το κατέβασμα- και πριν από την Αγία Σοφία, είναι τα Γοργοτά όπου διατηρείται μέχρι σήμερα η εξέδρα  από κάποια σκηνή από την ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι».

ΧΑΓΙΑΝΑ: Από το Νεοχώρι ο δρόμος οδηγεί στην παραλία στα Χαγιάνα. Ο δρόμος όμως είναι στενός, κατηφορικός και θέλει προσοχή – όπως άλλωστε και οι περισσότεροι τέτοιου είδους.


Πύλαρος

ΜΥΡΤΟΣ: Επίγειος παράδεισος! Παραλήρημα του γαλάζιου! Η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας και της Ευρώπης και η τρίτη παραλία σε ομορφιά στον κόσμο. Τη βραδιά με την αυγουστιάτικη πανσέληνο πραγματοποιείται μεγάλη μουσική συναυλία που την παρακολουθούν πολλοί και από ξηράς και από θαλάσσης! Νερά βαθειά και απότομα που και αν ακόμα τα φοβάστε τολμήστε το κατέβασμα. Το συναίσθημα που θα νιώσετε είναι μοναδικό! Θα βρεθείτε στην απεραντοσύνη, κάπου ανάμεσα στη γραμμή της στεριάς και της θάλασσας.


ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ: Πεντακάθαρη παραλία απλώνεται κατά μήκος της παραλιακής αυτής κωμόπολης.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗ ΣΑΜΗ: Παράλληλα με το δρόμο και όχι μακριά από το τέλος της Αγίας Ευφημίας υπάρχουν αρκετά σημεία με καταγάλανα νερά που σας παρακινούν για μπάνιο. Προσέξετε λίγο κατά το κατέβασμα στα βράχια που μοιάζουν με πλάκες. Όμως, αξίζει να βουτήξετε εκεί γιατί έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια παραλία ... ολόδική σας.


Σάμη

ΑΝΤΙΣΑΜΟΣ: Μέσα σε μια καταπράσινη κόλπωση, 4 χιλ. ανατολικά της Σάμης, υπάρχει εξαιρετική, βοτσαλωτή παραλία που έχει Γαλάζια Σημαία. Προσέξτε όμως, γιατί να νερά της θάλασσας βαθαίνουν κάπως απότομα. Πριν τη μεγάλη στροφή που θα αντικρύσετε την Αντίσαμο, σταματήστε λίγο επάνω από το ακρωτήρι Μύτικας και περιπλανηθείτε στον παλαιό οικισμό στα Διχάλια. Στην Αντίσαμο οδηγεί και πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από την παλιά εκκλησία της Σάμης.


ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Με κατεύθυνση προς την Αγία Ευφημία θα συναντήσετε θαυμάσιες μικρές παραλίες με πεντακάθαρα γαλανά νερά, άλλοτε με βότσαλα και άλλοτε με άμμο. Η μεγαλύτερη είναι της Αγίας Παρασκευής.

ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ: Η παραλία έχει βότσαλα και τα νερά είναι κάπως κρύα. Αυτό οφείλεται στο ότι στην περιοχή αυτή βγαίνουν πολλά υπόγεια ύδατα και αναμειγνύονται με τη θάλασσα. Περπατήσετε γύρω-γύρω από τη γραφικότατη λιμνούλα, ταΐστε τις πάπιες, φωτογραφηθείτε πλάϊ στο σιδερένιο μύλο που κάνει ορατό το φαινόμενο των Καταβοθρών. Προσέξετε τη φορά του. Το νερό από τη λιμνούλα οδηγείται προς τη θάλασσα. Η είσοδος των νερών αυτών γίνεται στο άλλο άκρο της Κεφαλλονιάς, στις Καταβόθρες στο Αργοστόλι.


Ελειός - Πρόννοι

ΣΚΑΛΑ: Θαυμάσια, οργανωμένη παραλία  -έχει Γαλάζια Σημαία- κάποιων χιλιομέτρων, με λεπτό βοτσαλάκι και πεύκα στο μεγαλύτερο μέρος της.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ: Απολαύστε το μπάνιο σας και γευθείτε φρέσκο ψάρι στα μαγαζιά του γραφικού ψαράδικου οικισμού.

ΛΙΜΕΝΙΑ: Παραλία με μικρούς γραφικούς κολπίσκους αμέσως μετά τον Πόρο με κατεύθυνση προς τη Σκάλα. Χαρακτηριστικοί είναι οι διάσπαρτοι βράχοι στη θάλασσα που δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για ψάρεμα. Σε όλη την παρθένα περιοχή μεταξύ Πόρου και Σκάλας αναπαράγεται η φώκια Monachus-Monachus.

ΚΟΡΩΝΙ: Ακρογιαλιά για όσους αγαπούν την μοναξιά. Υπάρχουν ορισμένες ομπρέλες. Απέχει από τον κεντρικό δρόμο. Ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι χωμάτινος, όμως αξίζει πραγματικά το «κατέβασμα».

ΑΡΑΓΙΑ: Παραλία οργανωμένη που τιμάται με Γαλάζια Σημαία.

ΚΑΚΟ ΛΑΓΚΆΔΙ: Γραφική παραλιούλα ανάμεσα Πόρο-Σκάλα. Δοκιμάστε να πάτε με βάρκα από τον Πόρο. Το κατέβασμα εκεί με τα πόδια, είναι για αθλητές και φυσιολάτρες

ΚΑΜΙΝΙΑ - ΡΑΤΖΑΚΛΙ: Προσέξτε στην αμμώδη αυτή, μεγάλη παραλία γιατί εκκολάπτονται τα αυγά της χελώνας Caretta-Caretta.

ΜΟΥΝΤΑ: Θάλασσα βαθυγάλανη, πεντακάθαρη με ζεστά νερά.

ΠΟΡΟΣ: Βοτσαλωτή παραλία, μεγάλη και πεντακάθαρη.


Λειβαθώ

ΛΙΘΕΡΟ: Ήρεμη παραλία λίγο πριν από το Λουρδά. Προσφέρεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο μπάνιο και ηλιοθεραπεία.

ΠΕΣΣΑΔΑ: Παραλία και λιμανάκι από όπου φεύγει καθημερινά πλοίο –τους θερινούς μήνες- για τη Ζάκυνθο.

ΛΟΥΡΔΑΣ: μεγάλη παραλία με τρεχούμενα νερά, περιβόλια με λαχανικά, ελιές, πορτοκαλιές, αλλά και τροπικά φυτά που καθιστούν την παραλία τη μοναδική στον Ελλαδικό χώρο.


ΆΒΥΘΟΣ: θεωρείται η καλύτερη παραλία της περιοχής. Αμμώδης οργανωμένη παραλία, αβαθή κρυστάλλινα νερά κατάλληλα και για σέρφινγκ.

ΆΗ-ΧΕΛΗΣ: (Άγιος Αχίλλειος): αμμώδης, μικρή γραφική οργανωμένη παραλία κοντά στα Σβορωνάτα. Το κατέβασμα εκεί – επειδή υπάρχουν πολλά σκαλιά- θα σας ανταμείψει.

ΆΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Παραλία του Καραβάδου που συνδυάζει άμμο και βράχια. Δροσιστείτε με το «Καραβισιάνικο» νερό της πηγής.

ΠΑΛΙΟΛΗΝΟΣ: Κάτω από τα Κορ(γ)ιάννα. Πότε με βότσαλα, πότε με άμμο.


ΆΜΜΕΣ: Οργανωμένη παραλία στα Σβορωνάτα με την τυπική κρυστάλλινη θάλασσα που απαντάται σε όλη την περιοχή της Λειβαθούς.

ΚΛΙΜΑΤΣΙΑΣ: Αμμώδης παραλία στα Σπαρτιά για κολύμπι και ηρεμία.

ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ: Πριν φθάσετε στην παραλία μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το ξωκκλήσι της Παναγιάς στο πευκόφυτο ύψωμα.

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ: ομώνυμο ακρωτήρι και παραλία μεταξύ του Άη-Χέλη και της παραλίας Άμμες.


Αργοστόλι

ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ: Η πιο τουριστική περιοχή της Κεφαλλονιάς. Περιλαμβάνει ολόκληρο το Βόρειο-Δυτικό τμήμα της χερσονήσου του Αργοστολιού και αποτελείται από πευκώνες, από ειδυλλιακούς χώρους περιπάτου, από ξενοδοχειακά συγκροτήματα,  εστιατόρια και χώρους διασκέδασης κι από σειρά με μικρές παραλίες, άλλοτε αμμώδεις, άλλοτε με βότσαλα, άλλοτε με βράχια. Εδώ βρίσκονται οι παραλίες του Μακρύ και του Πλατύ Γιαλού. Η άριστη ποιότητα του νερού κολύμβησης, η πρόβλεψη και μέριμνα για την ασφάλεια των λουομένων, η σωστή οργάνωση και λειτουργία των ακτών συνέβαλαν και συμβάλλουν στο να αποσπούν οι δυο αυτές παραλίες Γαλάζιες Σημαίες κάθε χρόνο. Η παραλία του Πλατύ Γιαλού λειτουργεί υπό την ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού - Αναψυχής Κεφαλλονιάς.

 

ΓΡΑΔΑΚΙΑ- ΚΑΛΑΜΙΑ – ΠΑΛΙΟΣΤΑΦΙΔΑ: Παραλίες πολύ κοντά στο Αργοστόλι. Καταγάλανα νερά, γκρι άμμος αλλά και βράχια περιμένουν τον κολυμβητή για να του χαρίσουν στιγμές ανεπανάληπτες.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΗΝΙΩΝ: Σειρά μικρών παραλιών –άλλες με άμμο και άλλες με βράχια- που εκτείνονται δυτικά και νότια του αεροδρομίου. Δεν είναι οργανωμένες αλλά η κολύμβηση στα νερά τους είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

 


Ζόλα (Odyssey Villas)


ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καθώς προχωρούμε προς το Βόρειο μέρος της Κεφαλλονιάς και στο ύψος του Αγκώνα, απλώνεται στα πόδια μας η γραφική παραλία της Αγίας Κυριακής με άμμο και βότσαλα. Στις μικρές ψαροταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα  μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει φρέσκο ψάρι.

ΒΟΥΤΗ: Μια ήσυχη παραλία  με πανέμορφα βότσαλα κρυστάλλινα νερά ιδανική για φυσιολάτρες.

ΦΤΕΡΗ: Μια εξωτική παραλία προσβάσιμη μόνο με σκάφος αλλά αποτελεί πόλο έλξης των θαλαμηγών των επωνύμων

ΑΜΙΔΙ: Η κορυφαία παραλία των Ζόλων προσβάσιμη μόνο με σκάφος αλλά αξεπέραστης ομορφιάς.

 

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους